Napi szösz

Jul. 20, 2019

 

Amikor születik egy gyermek, az egész családi rendszer megrezdül, minden generáció új poziciót és szerepet vesz fel. A Nő Anyává, a Férfi Apává válik. A Szülőből Nagyszülő, a Testvérből Nagynéni, Nagybácsi, a Nagyszülőből Dédszülő lesz és így tovább.
Életciklus váltásaink minden családtag számára kihívást jelenthetnek, hiszen saját megoldatlan érzelmi konfliktusaikkal, veszteségeikkel és fájdalmukkal néznek szembe. Az elkerülés ellenállásba és a változás szabotálásába csaphat át. 
Őseink sorsához kapcsolódó lélek lojalitásunk előhívja bennünk a veszteségtől való félelmet, azt, hogy ha nem követjük a sorsmintát - ahogy Te, úgy én is... követlek Téged.. - meg kell fizetnünk a családhoz való tartozás árát. Ez a drámák nyomógombja.
A saját sorsunkért vállalt felelősség, a saját életfeladatainkban való kiteljesedés a legnagyobb ajándék, amit a családnak szeretettel felmutathatunk odatartozásunk jogán. Így tisztelhetjük meg az ő életüket, halálukat, veszteségüket és az életet ami tőlük áramlik felénk.
Mersz-e boldog, sikeres és egészséges lenni, amikor szeretted fájdalomban van? Tudsz-e magadra figyelni, vagy tojáshéjakon táncolsz, mert attól félsz, bántja a boldogságod? 
Tárd ki a szárnyaid és repülj szabadon! Az örömöd és a szenvedélyed engedély a Léleknek a fájdalomból való felszabadulásra. Hagyd meg szeretettel és tisztelettel a felelősségét a saját választásáért, a döntéseiért, érzéseiért.
Válaszd a szeretetet és az örömöt. Bízz a szeretet átalakító erejében.

Sok boldogságot kívánok a mindent megmozgató eseményhez, az élethez.

Mona Nemeth Grof

Ez az én fájdalmam. Majd én viszem. Tényleg az enyém? Mi lenne ha visszaadnám neked, mert a tiéd? És így szeretnélek és tisztelnélek?

Jul. 20, 2019

Két út áll előttem... Melyiket válasszam? 
A jó kérdés: melyik hogyan lehet hozzájárulás az életemhez?

1. Fizikai, érzelmi elégedettséget nyújtó tapasztalás. Megéri a pénzt, amit befektetek.
Arra fókuszálok, hogy mit fontos lezárnom, befejeznem az életemben, milyen régi, nem működő mintákat alakítsak át az életemben. Szemléletváltásra van szükségem, hogy hajlandó legyek a változásra.

2. Szellemi megnyílást hozó teljesség élmény. Mi az az új minőség, amit megtapasztalhatok az életemben?

Mi történik, ha mindkettőt választom?
A létezésem minden szintjén beengedem a változást és a nyereséget. Átalakulás. A férfi női energia egyensúlya. Érettség.

Szeretettel,

Mona Nemeth Grof

 

Jul. 20, 2019

 

Mi adja a nő erejét a családban generációkon keresztül? A küzdelmes élet. A háborúban sérült, elgyengült, elveszített férfi. A felelősséget, gondoskodást hárító, alkoholizáló férfi. Ahhoz, hogy a nő erőssé váljon, gyenge megbirkózó képességgel bíró férfit kell válasszon.

A harcos női energiát, a küzdelmet átalakítom gyengéd szeretetté. Hagyom, hogy a férfi erős teremtő ereje megnyilvánuljon és gondoskodó társsá, apává váljon. 
Édesanyám és női őseim. Köszönöm, hogy túléltetek minden veszteséget, és gondoskodtatok a férfiakról és a gyermekekről. Köszönöm, hogy küzdöttetek a családért. Én is ezt teszem.
A női sorsotoknak ezt a terhét most leteszem. A gyengéd szeretetet választom. Az erős gondoskodó férfit választom.
Látom apám benned az erőt, amivel megoldod a saját életed. Te az apám vagy, és nem a gyerekem. Én vagyok a gyermek, Te vagy az apa. 
Bármire is köteleződtetek el a házasságban , az nem az én ügyem, és elkötelezettségem. Nem tudom az édesanyám által vállalt feladatokat átvenni és teljesíteni. Nem a társad vagyok, hanem a gyermeked. Nem a szülőd vagyok, hanem a gyermeked. 
Szeretettel és tisztelettel meghagyom nektek a felelősséget a saját életetekért, és én a saját sorsom élem. Gyermekedként gondoskodom rólad, és nem helyetted cselekszem a Te életedben. Az a Te felelősséged, meghagyom neked. Én a saját életemért vállalom a felelősséget.
Megengedem magamnak a szeretetet és a gyengédséget. Erős férfit választok, akiben tisztelem a férfit, a társat, és a gyermekem apját. Kérlek tekintsetek rám szeretettel akkor is, ha a küzdelmet átalakítom szeretetté. Szerető Nő és Anya vagyok. És így is hozzátok tartozom.

Szeretettel:

Mona Nemeth Grof

Jul. 20, 2019

Fogadd be a valtozást. Engedd, hogy gyengéden vezessenek a jelek. Fedezz fel új világokat, és hagyd magad mögött, ami már nem kényelmes a számodra és nem szolgálja tovább az életed. Csinálj helyet az újnak.
Siker és győzelem. Új értelemmel teli lehetőségek tárulnak fel előtted.

Mona Nemeth Grof

 

Jul. 20, 2019

Valóban képes vagy a változásra? Érdemes végig gondolnod, milyen szerepekkel azonosulsz az életedben. Biztos vagy benne, hogy tudod ki vagy? 
Mi lenne, ha teljesen új élményekben és érzékelésben tapasztalnád meg önmagad? 
Gyökeresen alakítaná át az életed és az önazonosságod.
Kezdj valami újat! Tégy valami olyat, amit még sosem próbáltál előtte.

Élvezd új önmagad! Teremts egy új életet. Megérdemled a jót. És még annál is többet.

Szeretettel:

Mona Nemeth Grof