Dec. 25, 2018

Csodaország

Amikor úgy érzed, hogy beleragadtál egy helyzetbe, egy kapcsolatba, munkahelyre, pozícióba stb., mi segíthet a változásban?

Érdemes szembenézni azzal, milyen előnyét könyveled el annak, hogy még nem változtatsz. Például nem kell szembe nézned a félelmeiddel. Az ellenállásban éled meg az erődet, úgy érzed, így tudod kontrollálni az életed. Alkudozol.. csak még utoljára, csak egy kicsit még ne kelljen a változás kényelmetlenségét bevállalni. Ezt már megszoktad, ismered, az új kiszámíthatatlannak tűnik.
Miért nem tanultuk meg, hogy a változás csodálatos? Tele új lehetőségekkel és minőségekkel?
Helyette, elkerülünk, hárítunk, fájunk, szenvedünk, panaszkodunk.
Mi lenne, ha egyszerűen csak tennél valami mást? Valami különlegeset, ami örömöt okoz, felpezsdít, és azt az érzést adja, hogy minden kívánságod teljesülhet? Ez feloldja az ellenállásod, és elfeledteti veled a "mi lenne ha..?" kérdéseket a fejedben.
Egyszerűen csak a jelenben tart, ahol nincs mitől félned, aggódnod, akár élvezheted is a pillanatot. Kinyílik az elméd és a szíved a lehetőségekre, a jelekre, az újat kísérő információkra. Marad a gyermeki kíváncsiság, a felfedezés vágya, és máris egy másik világ tárul fel előtted.
Megváltozik az érzékelésed, mást veszel észre a világban, és magadhoz öleled az életet. Ez úújabb és újabb kapukat nyit meg a számodra, és mire észbe kapsz, már egy másik életet élsz.
A forrás benned van, a külvilág pedig a csodálatos tükör, ami megmutatja, mi lakozik a lelkedben.

Vegyél egy mély lélegzetet! Teremtsd meg a saját csodádat!

Szeretettel:
Mona Németh