Jun. 30, 2020

Változás és stabilitás

Melyik a biztos? Miben találom meg a biztonságot?

Örök kérdés. A változás stresszel jár, még akkor is, amikor valami jóba, jobba lépünk át. Ismeretlen, nem megszokott, más gondolkodásmódot, viselkedést, megoldásokat kíván tőlünk.
Meg akarjuk vetni a lábunkat az újban, így újabb struktúrát, stabilitást, szokásokat igyekszünk felépíteni, hogy biztonságban érezhessük magunkat. Majd beindul a teljes forgatókönyv, ismét elkezdünk ragaszkodni ahhoz, amit felépítettünk, ellenállunk a változásnak. Közben érezzük, már nem kielégítő, nehéz, vágyunk valami másra. Ismét bekapcsol a félelem a veszteségtől, így becsukjuk fülünk, szemünk, és abból akarjuk kihozni a legtöbbet, a legjobbat, amit már ismerünk, megszoktunk.

Mivel a Vonzás Törvénye működik minden pillanatban, és óriási teremtő erővel bírnak a gondolataink, a vágyaink, az élet, az Univerzum kezdi átrendezni a világot körülöttünk, és segít lebontani a régi elefántcsont tornyokat. Így azt élhetjük meg, a körülmények áldozatává váltunk, és csak reagálni tudunk arra, ami történik. Nincs más választásunk.

Ha megállnánk egy pillanatra, önvizsgálatot tartanánk, mire is vágyunk valójában, felfedezhetnénk, a változás éppen ebbe az irányba terel bennünket. Abban a pillanatban képesek vagyunk a saját igényeink, céljaink szerint tudatosan dönteni, választani. Figyelni a beérkező üzenteket, véletleneket, jeleket, melyek segítenek bennünket egy új egyensúly megteremtésében.

Képzeld el, milyen lenne ezt a tudatos figyelmet lebontani napi események, a pillanat szintjére, amikor tudatában lehetsz a változásnak, követheted a megérzéseid, a szíved vágyát. Minden pillanatban hozhatsz olyan döntést, ami a kiteljesedésed szolgálja.

Milyen lenne ilyen pillanatokkal megtölteni a napod?
Az életed? Olyan érzés, mintha minden nap újjászületnél ebben a pezsgésben.
Minden reggel az újra való nyitottsággal, kíváncsisággal ébrednél.

Szeretettel:

Mona Nemeth