Jun. 30, 2020

Nőiség, szerelem, hormonok - családi minták

 

Az első szerelem. A beteljesülés vágya és ígérete.
Érettség vagy éretlenség a párkapcsolatra és a szexuális örömökre?
Az első párkapcsolat, mely magában hordozza a szeretkezésre való vágyat, benne rejlik az élet továbbadásának lehetősége.
Egyszerre gyönyörű és sokkoló. Nővé és férfivá válunk, tapasztaljuk nemi szerepeinket. így bekapcsolhatja a családi transzgenerációs mintáinkat. Elárult, megesett fiatal lányok, "zabi" gyerekkel, fattyúval. Pénzben mért házasságok, szerelem helyett. Erőszak és bántalmazás a gyengéd szeretet és érintés helyett.
Nem érted, miért taszítod el az ölelést, és kapsz pánik rohamot, amikor a partnered szerelmet akar. Amikor harag tölti be a szíved, mert az apád tilt a szerelmedtől, és úgy érzed, választanod kell a két szeretett férfi között. Ellenállsz és dacolsz, mert nem dönthetsz a saját életed és a testi vágyaid felett. Félsz.... elveszíteni az apád szeretetét és a szerelmedet.
Ebből születtek a legnagyobb drámák, regények. A Te családodban is számtalan titokkal, haraggal, kirekesztettséggel, fájdalommal és könnyekkel kísért sors rejlik.
Kihez tartozik a félelmed és a haragod? Nem a tiéd... visszaadhatod.
Akkor is a családhoz tartozol, ha nem viszed mások helyett a Nincs Választás terhét, vagy az Elkülönülés bűntudatát. Odatartozhatsz akkor is ha szeretsz, ha a szerelmet választod. Meghozhatod a saját döntéseid, felelősséggel, szülői támogatással. Felnőhetsz, és attól még a szüleid gyermeke maradsz. Adj időt magadnak és mindenkinek, hogy hozzászokjanak, nővé érsz a leányból.
A szeretet, a beszélgetés, az őszinteség és a felelősség a kulcs.
Éld a saját sorsod és életed.

Szeretettel:

Mona Nemeth