Napi szösz

Jun. 30, 2020

Melyik a biztos? Miben találom meg a biztonságot?

Örök kérdés. A változás stresszel jár, még akkor is, amikor valami jóba, jobba lépünk át. Ismeretlen, nem megszokott, más gondolkodásmódot, viselkedést, megoldásokat kíván tőlünk.
Meg akarjuk vetni a lábunkat az újban, így újabb struktúrát, stabilitást, szokásokat igyekszünk felépíteni, hogy biztonságban érezhessük magunkat. Majd beindul a teljes forgatókönyv, ismét elkezdünk ragaszkodni ahhoz, amit felépítettünk, ellenállunk a változásnak. Közben érezzük, már nem kielégítő, nehéz, vágyunk valami másra. Ismét bekapcsol a félelem a veszteségtől, így becsukjuk fülünk, szemünk, és abból akarjuk kihozni a legtöbbet, a legjobbat, amit már ismerünk, megszoktunk.

Mivel a Vonzás Törvénye működik minden pillanatban, és óriási teremtő erővel bírnak a gondolataink, a vágyaink, az élet, az Univerzum kezdi átrendezni a világot körülöttünk, és segít lebontani a régi elefántcsont tornyokat. Így azt élhetjük meg, a körülmények áldozatává váltunk, és csak reagálni tudunk arra, ami történik. Nincs más választásunk.

Ha megállnánk egy pillanatra, önvizsgálatot tartanánk, mire is vágyunk valójában, felfedezhetnénk, a változás éppen ebbe az irányba terel bennünket. Abban a pillanatban képesek vagyunk a saját igényeink, céljaink szerint tudatosan dönteni, választani. Figyelni a beérkező üzenteket, véletleneket, jeleket, melyek segítenek bennünket egy új egyensúly megteremtésében.

Képzeld el, milyen lenne ezt a tudatos figyelmet lebontani napi események, a pillanat szintjére, amikor tudatában lehetsz a változásnak, követheted a megérzéseid, a szíved vágyát. Minden pillanatban hozhatsz olyan döntést, ami a kiteljesedésed szolgálja.

Milyen lenne ilyen pillanatokkal megtölteni a napod?
Az életed? Olyan érzés, mintha minden nap újjászületnél ebben a pezsgésben.
Minden reggel az újra való nyitottsággal, kíváncsisággal ébrednél.

Szeretettel:

Mona Nemeth

Jun. 30, 2020

Én vagyok az Átmenet két élethelyzet, két életszakasz között. Ha megteszed az első lépést átvezetlek a legrövidebb úton, hogy elkerüld az akadályokat. Biztonsággal és szeretettel kísérlek át a szakadék fölött, melynek félelemel teli képe kizárólag a Te elmédben létezik. Összekötöm a pontokat a Lélek idődben, hogy lásd én magam vagyok az út, a változás. A jövőd felé tartasz éppen, mely a jeleneddé válik, és rájössz, Te teremted minden pillanatban. A bátorságod a változásra jutalmat érdemel. Nézd hová vezetlek.

A bőség és a szerencse virágos mezeje vár, boldog pillanatokkal és váratlan meglepetésekkel, az élet ajándékaival. Bármerre tekintesz, lehetőségek nyílnak meg előtted, válassz, ki és mi mellett köteleződsz el. Választásod fényében felragyogsz.
Szíved mutatja a jó irányt. Forrásod táplál, és inspirál. Ugye nem is volt olyan nehéz kijönni a megszokottból, a félelemből? Megtaláltad önmagadban az arany kulcsot, mely kinyitotta szíved kapuját.

Szeretettel:

Mona Nemeth

 

 
Jun. 28, 2020

Hány mérgező gondolat jelent meg a fejedben ma reggel? Ki vagy mi gerjeszti a haragot a szívedben? Kinek, mit nem tudsz megbocsátani?

Lépj bele az Élet Vizébe, engedd áramlani az érzéseid. Hunyd be a szemed és figyeld, ahogy kristály tiszta víz mossa el a kényszeres gondolataid. Süt rád a nap fénye, könnyedén engeded be a jót és engededed el a nehézséget. Szereted magad. Szereted az életed. Szeret az élet. Szerethető vagy. Szeretsz.

 
Jun. 28, 2020

Az első szerelem. A beteljesülés vágya és ígérete.
Érettség vagy éretlenség a párkapcsolatra és a szexuális örömökre?
Az első párkapcsolat, mely magában hordozza a szeretkezésre való vágyat, benne rejlik az élet továbbadásának lehetősége.
Egyszerre gyönyörű és sokkoló. Nővé és férfivá válunk, tapasztaljuk nemi szerepeinket. így bekapcsolhatja a családi transzgenerációs mintáinkat. Elárult, megesett fiatal lányok, "zabi" gyerekkel, fattyúval. Pénzben mért házasságok, szerelem helyett. Erőszak és bántalmazás a gyengéd szeretet és érintés helyett.
Nem érted, miért taszítod el az ölelést, és kapsz pánik rohamot, amikor a partnered szerelmet akar. Amikor harag tölti be a szíved, mert az apád tilt a szerelmedtől, és úgy érzed, választanod kell a két szeretett férfi között. Ellenállsz és dacolsz, mert nem dönthetsz a saját életed és a testi vágyaid felett. Félsz.... elveszíteni az apád szeretetét és a szerelmedet.
Ebből születtek a legnagyobb drámák, regények. A Te családodban is számtalan titokkal, haraggal, kirekesztettséggel, fájdalommal és könnyekkel kísért sors rejlik.
Kihez tartozik a félelmed és a haragod? Nem a tiéd... visszaadhatod.
Akkor is a családhoz tartozol, ha nem viszed mások helyett a Nincs Választás terhét, vagy az Elkülönülés bűntudatát. Odatartozhatsz akkor is ha szeretsz, ha a szerelmet választod. Meghozhatod a saját döntéseid, felelősséggel, szülői támogatással. Felnőhetsz, és attól még a szüleid gyermeke maradsz. Adj időt magadnak és mindenkinek, hogy hozzászokjanak, nővé érsz a leányból.
A szeretet, a beszélgetés, az őszinteség és a felelősség a kulcs.
Éld a saját sorsod és életed.

Szeretettel:

Mona Nemeth

Apr. 11, 2020

Nekünk nőknek évezredeken keresztül az a dolgunk, hogy túléljünk, háborút, járványt, tragédiát. Mi emlékezünk a halottakra, és a múltra. Mi szeretünk. Mi gondoskodunk az élőkről és hordozzuk magunkban az életet, a jövőt, reményt. Mi érleljük, tesszük a férfit családfővé, vezetővé.

Szeretettel:

Mona Nemeth